perjantai 27. marraskuuta 2015

Simpukkahuivi

Eilen päättelin kolmannen Simpukkahuivini. Virkkasin siihen melkein kokonaan kaksi kerää Cewec Merino Soft- lankaa, jotka sain Osakaiselta. Vain pieni nöttönen jäi. Valmis Simpukkahuivi painaa 182 grammaa. Virkkasin tämän 4, 5 mm: n virkkuukoukulla. Tämäkin Simpukkahuivi, kuten kaksi aiemmin virkkaamaani, on menossa ystävälleni 50- vuotislahjaksi. Siis jokainen huivi on mennyt eri henkilölle. Alkaa olla jo perinne, että annan kaikille naisspuolisille ystävilleni 50- vuotisslahjaksi Simpukkahuivin. Nyt pitäisi keskittyä joulujuttuihin, mutta mun tekee mieli virkata vain lisää Simpukkahuiveja. Tykkään tosi paljon virkata näitä. Taidan olla jäänyt ihan koukkuun.





Ilmoittauduin mukaan pikkujouluvaihtoon. Tästä pääset lukemaan lisää tästä ajankohtaisesta vaihdosta. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan, jos kiinnostuit.



torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuun SNY- paketti

                                             MARRASKUU
                                          "Valoa pimeyteen"
- Illat pimenee ja on mukava käpertyä sohvan nurkkaan pienen neuleen kera.
                                        - Rakkaus- Ystävät- Perhe- Lempivärit

TOIVE: - Jokaisen kuukauden paketin mukana jotakin itsetehtyä :).

Eilen sain SNY- ringin emolta tiedon, että marraskuun paketti on noudettavissa. Tänään henkilökohtainen avustajani haki töihintullessaan paketin postista ja minä pääsin hypistelemään sen sisältöä.



Parini ilahduttaa minua kolmella neuleohjeella. Hiihtokintaiden ohje on peräti vuodelta 1966. Parini on itse askarrellut ohjeen kauniille kartongille. Itsetehty siis tämäkin. Kartongin toisella puolella on parini minulle kirjoittama tervehdys. Kaksi muuta saamaani ohjetta ovat Ullaneuleen Haruha- sukat ja kämmekkäät. Itsetehtyä on myös kauniit enkeli- korvikset. Kahden kelluvan kynttilän kaveriksi sain ihanan perhosella koristellun tulitikkurasia. Onkohan tämäkin syntynyt parini taitavissa käsissä? Enkeli- korvisten lisäksi saan suojelusta enkeli- pinssin muodossa. Kaunis ajatus! Vadelmaliini- saippua on niin söpö, että eihän sitä raaski käyttää.




Entäpä langat? Kaksi 50 gramman kerää Teetee Helmi- lankaa. Just mun lemppariväristä ja 100 % merinovillaa. 100 grammaa Zeldan Dippilaarin käsinvärjättyä lankaa. Langan nimi taitaa olla Gimallus, kun siinä on pieniä kimaltavia hippusia siellä täällä. Todella kaunista lankaa. Kumpikin lanka on minulle uusi tuttavuus.


Parini on huomioinut myös marraskuun lopussa olevan syntymäpäiväni. Oliko tarkoitus kurkistaa lahjakassiin vasta virallisena päivänä? No en mä kyllä malta. Lahjakassi kätki sisäänsä kauniin pöllö- aiheisen teemukin ja virkistävän mustaherukka- yrttiteen. Tuoksuu muuten taivaalliselle jo pussin läpi.

Kiitos synttärionnitteluista ja mieluisasta marraskuun paketista Salainen Neuleystäväni!


keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Jauhoton suklaakakku

Viime viikon maanantaina kävin juttelemassa ravitsemuksesta Akun kanssa. Aku on perehtynyt neurologisten sairauksien ruokavalioon. Yksi asia, josta juttelimme paljon on vilja. Minulla on monta sairautta, MS- tauti, migreeni, atooppinen iho, heinäallergia, joiden hoitoon suositellaan viljojen välttämistä. Mitään vaivoja minulle ei ole koskaan tullut viljoista. Sovin Akun kanssa, että kokeilen olla kolme viikkoa kokonaan ilman kaikkia viljoja. Kolmen viikon kuluttua syön viljaa ja sitten katsotaan, miten se vaikuttaa vointiini. Tuloksen perusteella voin sitten päättää, haluanko jatkossa syödä viljaa vai en.
Normaalisti syön aina aamuisin lautasellisen kaurapuuroa kera 10 graman vehnälesettä vatsantoiminnan turvaamiseksi. Viljattomaan ruokavalioon ei kuulu kaurapuuro eikä vehnälese. No mitäs minä sitten syön? Sain hyvän idean: viiliä! No eihän meillä tietenkään ole viiliä. Söin sitten ekana viljattomana aamunani rahkaa ja pakastemarjoja. Nyt on jo tullut todettua hyviksi aamupaloiksi viili ja mehukeitto sekä kanamunat eri muodoissaan.
Hyvin meni koko viime viikko lauantai- iltaan sakka. Silloin leivoimme lasten kanssa tämän vuoden ekat joulutortut. Kun olin syönyt hyvällä halulla kaksi joulutorttua, iski tajuntaani tieto, että joulutortussa on vehnää. Ei auttanut muu, kuin aloittaa sunnuntai- aamusta uusi kolme viikkoinen ilman viljaa.
Tänään sain vieraakseni Terhin. Olemme nettiystäviä, eli olemme löytäneet toisemme netistä. Olemme sähköpostitelleet ahkerasti viime kesästä lähtien ja tänään saimme mahdollisuuden tavata livenä ekan kerran. Olen aivan innoissani. Harvemmin enää tässä iässä saa uusia ystäviä. Oli mukava päivä yhdessä. Juttua riitti ja koirat nauttivat Terhin huomiosta. Varsinkin Nita liimautui kiinni Terhiin nauttimaan rapsuttavista käsistä. Kiitos vielä Terhi aivan mahtavasta vierailustasi!
Tapaamiseemme kuului tottakai kahvittelua ja syötävän piti tietenkin olla viljaton. Löysin Kotiliesi- lehdestä ohjeen jauhottomaan suklaakakkuun, joka nautitaan vadelmien ja kermavaahdon kera.





Kakun ulkonäkö nyt on mitä on, mutta maku on sitäkin herkullisempi. Tämä ei ole todellakaan mikään kevytversio, vaan voita ja suklaata on käytetty reilusti. Mutta hei, tätähän voi syödä hyvällä omallatunnolla, kun kakku on viljaton.


Yritin etsiä ohjetta Kotilieden nettisivuilta linkatakseni sen tähän. En löytänyt, joten ohessa ohje kännykkäkameralla lehdestä räpsistynä.

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Päällystetyt henkarit




Oman kylämme käsityökahvilassa oli tänään aiheena päällystetyt henkarit. Henkareita voi päällystää monilla eri tavoilla. Helpointa on kietoa jotain henkarin päälle, vaikka kangassuikaletta, muovinauhaa tai kaunista valmista nauhaa. Me päällystimme henkareita tällä kertaa virkkaamalla. Tähänkin on monta erilaista tapaa. Haastavin oli malli, jossa on ympyröitä. Ensin pitää virkata ympyrät valmiiksi. Pääteltäviä langanpäitä tulee tuhoton määrä. Mielestäni lopputulos on niin upea, ettei näitä henkareita voi kaappiin piilottaa. Yläkuvassa on alkueräinen puuhenkari, josta lähdimme liikkeelle.

maanantai 9. marraskuuta 2015

Marraskuun kynnet


                                                        Kiitos Aino!

tiistai 3. marraskuuta 2015

Supernaiset

Lauantaina olin äitini kanssa Porvoon Taidetehtaalla katsomassa Supernaiset - esitystä. Äitini piti kovasti esityksestä ja hyvä niin, koska ostin lipun hänelle synttärilahjaksi. Supernaiset ovat Pirkko Mannola, Vieno Kekkonen ja Marjatta Leppänen. Esitys koostui äitini nuoruudenaikaisesta musiikista. Olihan esityksessä minullekin tuttuja kappaleita. Tommi Liimatainen on Supernaisten manageri. Tommi oli laittanut naisystävänsä hommiin, joten väliajalla Katri Helena myi levyjä ja kirjoja.


Sunnuntaiset lastenkutsut sujuivat hyvin. Tarjoilut menivät jo parempiin suihin. Vain muffinsseista ehdin saada kuvan. Henkilökohtainen avustajani Anneli leipoi nämä tokaluokkalaisen tyttäreni kanssa. Koristelu jäi isälle ja tytölle. Halloweenin kunniaksi nämä on kuorrutettu myrkynvihreällä sokerikuorrutteella. Koristeeksi minä JOUDUIN luovuttamaan muutaman Noitapillin SNYni lähettämästä pussista.


Lastenkutsuilla juhlittiin tytön elokuisia 8- vuotissynttäreitä. Paras lahja tuli parhaalta ystävältä.  Ystävän äiti on tehnyt tämän keppihevosen itse. Heppa on tosi hieno.