lauantai 30. tammikuuta 2016

Lauantaitunnelmia

Eilen tupsahti postilaatikkoon kevään Novita- lehti. Kannessa on houkuttelevia karkkivärejä. Olen vasta selaillut lehteä, mutta  onhan lehdessä muutamia houkuttelevia malleja. Virkkausohjeita kaipaisin enemmän, mutta ehkä ne on säästetty kesänumeroon, joka ilmestyy jo 18. 3. Virkattu pussukka Eco Cottonista jäi päällimmäiseksi mieleeni lehdestä ensiselailulla. Lehdessä on myös Novitan lankakartat kevät- kesä 2016. Mitä ihmettä? Lempilankani Puro Batik on lopetettu! Maanantaina aloitan lankapaaston, joten en voi sitä hamstratakaan, jos jossain sattuisi olemaan sitä poistomyynnissä. Onneksi minulla on sitä jokunen kerä jemmassa. Lankakartassa on uusi lanka nimeltään Aalto. Olisiko se Puro Batikin veroinen? Siinä on 50 % puuvillaa ja 50 % akryyliä. Puikkosuositus on 4. Värivaihtoehdoista en kyllä tykkää niin paljon, kuin Puro Batikin väreistä. Pitää tutustua lankaan tarkemmin kaupassa. Lehteenkin pitää paneutua tarkemmin ihan ajan kanssa.






Aloitin heti uuden Simpukkahuivin, kun edellinen valmistui. Lanka on samaa, kuin edellisessäkin Simpukkahuivissa, Novitan Papagena.




Ilmoittautuminen kevään kierrokselle Salaiseen neuleystävään on alkanut. Lisätietoa saat täältä . Minä jo ilmoittauduin. Tulkaahan kaikki mukaan sankoin joukoin! On tosi kivaa leikkiä kaikinpuolin. En ole vieläkään osaannut päättää, kumpiko on kivempaa: saada yllätyksiä vai järjestää niitä itse. Suosittelen lämpimästi!


Ihanaista viikonloppua toivon kaikille! Rentoudutaan ihanien lankojen parissa.
.

20 kommenttia:

  1. Kivan näköinen kansi kyllä on.
    Sie oot innostunut simpukkahuiveista. Mie ajatellut, jos tekisi revontulihuivit kuopuksen pk-tädeille, kun syksyllä toivon mukaan siirtyy tuohon viereiseen pk:n.

    SNY kevät napista menee mun blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Simpukkahuivi on kiva malli, jota tykkään tehdä. Lisäksi nyt tkkään tosi paljon virkata. Mulla on kyllä virkkuukoukulla toinenkin huivimalli tulossa. Ja yks virkattava huivimalli odottaa, että löydän varastostani sopivaa lankaa. Tai paremminkin, että etsin sopivan langan varastostani.
      Kyllä se menee napista SNY- blogiin. Lukulistalla on sun blogi ekana ja siinä on napin kuva, joka tietty vie sun blogiin.

      Poista
    2. Eiku joo. täältä-tekstistä menee oikeaan osoitteeseen, kuva vain aukee XD. Hyvä minä :D

      Poista
    3. Hyvä juttu, että onnistuin noitten kuvien ja nappien kanssa. Oli meinaan aika iso homma kokeilla ja miettiä, että mites se nyt tehtiinkään.

      Poista
  2. Ei muuta kuin huomenna sunnuntaiajelulle Korialle, Novitan tehtaan myymälään :) Josko sieltä löytyisi Puro Batikia.
    Mulle ei tule tällä erää Novitan lehteä, mutta käyn niiden sivuilla silloin tällöin, hyvin harvakseltaan.
    Saisivat minusta hyvissä ajoin varoittaa asiakkaitaan, kun päättävät lopettaa jonkun langan tuotannon.

    Mulla on vaan sukkia sukkia sukkia puikoilla. Ja pää raksuttaa raksuttamistaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan parempi, etten lähde huomenna etsimään mitään lankoja mistään. Olen kuitenkin langanostolakossa, vaikka lankapaasto alkaa vasta maanantaina. Ja onhan minulla onneksi Puro Batikia jokunen kerä. Toinen mun lempparilanka on 7 Veikan sateenkaari. Senkin Novita jo kertaalleen lopetti, mutta onneksi se palasi tuotantoon.
      Mikäs sun päässä raksuttaa?

      Poista
    2. Joulukalenteri...joulu tulla jollottaa ;) - vai menikö se jo?

      Poista
    3. Ai ne palkinnot? No älä nyt niistä stressaa. Me kaikki kyllä odotetaan niitä vaikka ens jouluun saakka. Montakos aiot lähettää?

      Poista
    4. Kaikki 24 :) Mutta tulee sitten yhdessä paketissa useampi.

      Poista
    5. No on siinä sulla hommaa! Älä tee palkinnoista niin vaativia, kuin se esittelemäsi pitsiliina. On ihan ok mennä siitä yli, mistä aita on vähän matalampi.

      Poista
  3. Toinen tekee simpukkahuivia , toinen jotain muuta... Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että nää jorinat kiinnostaa. Tulen mielelläni Aurinkokujalle. Kiitti kutsusta!

      Poista
  4. Mietin tuota Aalto-lankaa myös. Täytyypä kokeilla sitä. Tosin mulla on varastossa odottamassa Simpukkahuiveja kolme.
    SNY-tä mun tarttee hetki miettiä. YT-neuvottelut alkoivat ja työhakemuksia oon vääntänyt tässä kaiken muun ohessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko nyt päiväkodista hommat loppua? Ootko kunnallisella vai yksityisellä? Tietty, kun ryhmäkokoja suurennetaan entisestään...

      Poista
    2. Ostopalvelusopimus loppuu heinäkuun lopussa kaikilta yksityisiltä päiväkodeilta. Eli meidän talo menee kiinni yli 70 vuoden jälkeen. Uusia isoja ketjuja on käynyt katsomassa tiloja... Meidän väki on liian "kallista" niille.

      Poista
    3. No huh huh! Mihin kaikki teidän hoitolapset siirtyy? Tsemppiä työnhakuun!

      Poista
    4. Lapset on otettu meille kaupungin kautta, kun ollaan ostopalvelupäiväkoti. Nyt perheet tekee siirtohakemuksia... kaupunki on luvannut kaikille paikan. Meidän talossa liki sata lasta. Onnea vaan niille, jotka ovat niitä sijoittamassa uudelleen. Tänäänkin meidän ryhmään tuli uusi lapsi!!

      Poista
    5. Selvä homma! Olen aika pihalla yksityisestä hoidosta, vaikka olen itsekin entinen päiväkodin täti. Olen itse työskennellyt vain kunnallisissa päiväkodeissa ja omat lapseni ovat olleet hoidossa kunnallisissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

      Poista
  5. Simpukkahuivi on kiva malli. Harkitsin sitä äidinkin lahjaksi mutta pääädyin revontuleen. Joskus pitää simpukkahuivi tehdä. Kiva kun oot paastossa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, varsinkin jos tykkää virkata. Mutta helposti jää koukkuun. Tästä minulla on oma kokemus, mutta olen kuullut myös muilta samaa. Olen ihan täpinöissäni mukana paastossa ekaa kertaa. Vaikka mitään ei varsinaisesti tarvitse tehdä.

      Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.