perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivä


Eilen 8- vuotias tyttäreni ja henkilökohtainen avustajani leipoivat Runebergin torttuja. Tortut on leivottu lasten makuun sopiviksi, eli muffinseiksi ja ilman kostuketta. Sokeri- vesikuorrutteen sijaan tyttäreni halusi käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta. Eivät kyllä näytä oikein houkuttelevilta. Kinuskikastike näyttää minusta sinapilta. Mutta pääasiahan on maku ja tyttäreni mielestä nämä ovat herkullisia.


Tänään postilaatikosta löytyi yllätyspaketti. Tämä on Ystävänpäivävaihtopakettini. Satu "Elämän & langan fiilistelyä"- blogista järjesti meille tämän Ystävänpäivävaihdon. Paketin saa avata vasta Ystävänpäivänä. Ensin ajattelin jättää postin laatikon avaamiseen vasta Ystävänpäivään, mutta enhän minä malttanut. Oranssista pahvikuoresta paljastui vaaleanpunainen lahja. Lahjan avaan vasta sovittuna päivänä, joten siitä lisää myöhemmin. Lisäksi sain söpön kortin ja sydämellisiä nenäliinoja.


Tuon ylinnäolevan kuvan Aino antoi minulle. On mielestäni osuva, ainakin meidän perheessä.

12 kommenttia:

  1. No kun nyt sanoit, niin kyllähän siitä vähän sellainen sinappimainen fiilis tulee :) Mutta varmasti ovat herkullisia, sitä en epäile ollenkaan.

    Ystävänpäivään on vielä tosi pitkä aika..mä ainakin joutuisin piilottamaan paketin itseltäni, etten avaisi sitä. Tai pyytämään AM:ää piilottamaan sen. Muuten ainakin hiplaisin sitä koko ajan ja sitten se yhtäkkiä olisikin rikki - hups, ihan vahingossa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole edes maistanut näitä torttuja, kun on se painonpudotus.
      Minä maltan kyllä odottaa paketin avaamisen kanssa, kun niin päätän. Olen kyllä ulkoapäin puristellut paketin läpi. Oliskohan se joku kirja?

      Poista
  2. Hieno paketti!

    Ja mitä herkkuja. Itse en tehnyt ollenkaan runebergin torttuja/kakkuja/muffinsseja. Ei ole meidän herkkuja. Kyllähän ne tulee syötyä, mutta ei niin meidän juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät ole oikeita Runebergin torttuja. Ovat lähinnä tavallisia muffinsseja, joissa on päällä vadelmahilloa ja kinuskikastiketta. Tehtiin, että tytär sai leipoa. Minä en tykkää yhtään oikeista Runebergin tortuista. Yöks! Tosin näitäkään en ole maistanut.

      Poista
  3. Kivoja juttuja olette tehneet! Meillä oli töissä Runebergintorttuja mutten maistanut niitä.
    Lupasin leipoa töissä lasten kanssa laskiaispullia tiistaina, saas nähdä mitä siitä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tehdään ensi viikolla laskiaispullia. Kumpi täyte sulle maistuu, hillo vai mantelimassa? Tai kumpia teet lasten kanssa? Kun et taida laskiaispulliakaan syödä. Mä inhoan mantelimassaa.

      Poista
    2. En syö itse laskiaispullia. Teen munattoman ja maidottoman taikinan. Väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

      Poista
    3. No niin mä arvelinkin, että sä pysyt tiukkana herkkujen suhteen.

      Poista
  4. Oih, mulle kelpais kyllä yks tuollainen muffinssi ;)

    VastaaPoista
  5. Kaikilla on nyt leivonnaisia esillä. Minäpä taidan vielä tällä viikolla leipasta jotain, kun lopetin nuo paastoamiseni alkuunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla on Laskiaispullat ajankohtaisia, joten niitä sitten.

      Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.