maanantai 22. elokuuta 2016

Potilas Bertta

Meillä oli eilen ihan kamala päivä. Meidän pieni Bertta oli todella sairas. Kaikki alkoi lauantai- iltana, kun minä ja mieheni tyhminä annoimme koirille possun kylkiluut. Luut olivat mieheni iltapalasta jääneitä luita. Myöhemmin luin netistä, että koiralle voi antaa raakoja possun luita, mutta ei kypsiä. Nita vain onneksi nuoli omaa luutaan, mutta Bertta rouskutti luunsa hyvällä halulla. Taisipa se syödä Nitankin luun, kun en ole luuta enää missään nähnyt. Seuraavana yönä Bertta oli oksentanut muutamia kertoja ja sama oksentelu jatkui koko sunnuntai- päivän. Alkuillasta lenkillä Bertta meni pensaikkoon makaamaan, eikä suostunut tulemaan sieltä pois. Siinä vaiheessa Bertta vaikutti tosi kipeältä. Mieheni ja poikani lähtivät Bertan kanssa päivystävälle eläinlääkärille. Siellä otettiin mm. verikoe ja röntgen. Lääkärissä Bertta aloitti myös ripuloinnin. Bertta oli kuivunut, joten sitä nesteytettiin tunnin ajan tiputuksessa. Tiputusta varten Bertta rauhoitettiin, joten se nukkui kokoajan. Nestettä pistettiin myös ruiskulla ihon alle. Röntgenissä näkyi luunsirpaleita mahalaukussa ja suolistossa. Bertta sai myös kipu- ja pahoinvointilääkettä pistoksina.
Tänään Bertta kävi vielä kontrollissa omassa eläinlääkärissä. Nestevajausta oli vieläkin, joten Bertta sai nestettä ihonsa alle ruiskulla. Eläinlääkäri tunnusteli Bertan masua ja totesi luunsirpaleiden jo poistuneen luonnollista tietä ripuloinnin mukana.
Nyt Bertalla on antibioottikuuri, jonka kylkiäisenä se saa maitohappobakteeritabletteja. Normaaliruokailuun totutellaan pikkuhiljaa. Aluksi syötetään eläinlääkärin määräämää säilyketölkkiruokaa. Sitä annetaa todella pieni määrä kerrallaan vähän väliä, jotta ruuansulatus pysyy kokoajan käynnissä.
Bertta voi jo onneksi hyvin. Kyllä me kaikki säikähdettiin. No opittiinpa tämäkin asia kantapään kautta.
Käsitöissä en ole saanut mitään valmiiksi. Bulbasaur- kassiani olen virkannut enemmän ja vähemmän ahkerasti. Kyse on siis ET- kesäkassista, jolla osallistun Ravelryssa Pokemon- KALiin. Pokemon- KALiin osallistuvat työt pitää olla valmiina elokuun loppuun mennessä, joten onhan tässä vielä reilu viikko aikaa.


Elokuun loppuun saakka on myös aikaa antaa minulle aiheita blogiin ja toiveita, mistä haluatte minun kirjoittavan. Kaikkien ideoidenantajien kesken arvon palkinnon, joten kannattaa osallistua. Tästä lisää Taapero- postauksessa tuossa alempana. Olen jo saanut paljon kivoja ideoita, mutta lisää saa kirjoitella kommenttilaatikkoon.

14 kommenttia:

 1. Voi Bertta-raasua - toipuu kyllä varmasti, niin hyvät hoitajat sillä varmasti on. Saa varmasti rapsutuksia ja silityksiä ja haleja kaikilta aina ohikulkiessa :D
  Rapsutuksia täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pöllö! Onneksi Bertta on jo oma pirtsakka itsensä.

   Poista
 2. Voi Bertta pieni, toivottavasti toipuu ihan ennalleen. Terveisiä ja silityksiä. Minä luen miellläni käsityöaiheisia juttuja ja tietysti koirajuttuja, jos näitä toivoa saa:) Anne-Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne- Marie! Kyllä tässä saa toivoa mitä vaan, joten pistän vinkkisi korvan taakse.

   Poista
 3. Pikku ressukka. Onneksi asiat jo paremmin. Me ei anneta sian eikä broilerinluita koirille. Ne voi pirstoutua ja rikkoa suolistoo. Kovin on vähäset ollu minunkin kästyöt. Tuntuu ettei saa enää aikaseksi mitään. Liekkö tullu laiskuus vai muutenko lienen tullu hitaaksi.
  Sen takia on bloginkin teko jääny vähäseksi.
  Kivaa syksyn alkua sinulle ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle mukavaa alkusyksyä! Nyt meillä ukkostaa.
   Minäkin tiesin, ettei lintujen luita saa antaa koirille. Mutta possun luut luulin turvallisiksi. Niinkuin ne raakana ovatkin.

   Poista
 4. Voi toista! Onneksi kaikki on jo hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan palaillaan normaaliin ruokailuun pikkuhiljaa. Ja antibioottikuuri jatkuu vielä.

   Poista
 5. SNY täältä vilkuttaa ja toivottaa terveyttä ja jaksamista koko perheelle, nelijalkaisia ystäviä myöten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, minulla on SNY! Vilkutan takaisin.

   Poista
 6. voi pientä potilasta <3 Nuo on kyllä säikäyttäviä tilanteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin, kun ehdin lukea netistä kaikkia kauhujuttuja.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.