sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Railin villasukat

Näistä perusvillasukista kirjoitin blogissa jo aiemmin. Lupasin silloin kertoa näiden sukkien tarinan. Tänään päättelin sukat viimeinkin, joten nyt kerron tarinan. Nämä villasukat on aloittanut vuonna 2004 kuollut anoppini. Hän oli neulonut ensimmäisen sukan joustinvarren. En yhtään tiedä, milloin Raili on aloittanut sukat ja  neulonut niitä. Viime talvena meidän 2005 valmistuneen talomme alakerrasta löytyi muovipussi, jossa oli sukanvarsi puikkoineen ja työhön varattuinen lankoineen. Emme ymmärrä, miten pussi on piileskellyt meillä yli 10 vuotta.
Neuloin sukat valmiiksi ja se oli oikea tuskien taival. Purin ainakin yhden kokonaisen sukan, eli neuloin ainakin kolme sukkaa. Raili oli neulonut 2 oikein, 2 nurin joustinta. Jossain kohtaa hän oli alkanut neuloa välillä sekaan 3 oikein tai 3 nurin. En tiedä, olisivatko kivut häirinneet Railin keskittymistä. Hän sairasti keuhkosyöpää, johon myös menehtyi. Jouduin purkamaan noin puolet Railin neulomasta joustimesta. Luulin sukkien olevan miehen kokoa ja alunperin minun piti antaa nämä miehelleni joululahjaksi. Purkamisten jälkeen minulla oli lopulta 12 silmukkaa puikolla, eli näistä tuli noin koon 38 villasukat.
Luonnonvalkoinen lanka on 7 Veikkaa. Harmaa raitalanka on ties mitä jämälankaa. Se on puolet ohuempaa, kuin Veikka. Valmiit sukat painavat 115  grammaa.
Näihin villasukkiin tein elämäni ekan kerran ainaoikein- kantapään. Se oli mukava neuloa, muttei se oikein miellytä silmääni.
6 kommenttia:

 1. Kauniisti sointuvat koiraan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä onkin! En huomannutkaan, ennekuin sinä sen sanoit.

   Poista
 2. Nätit sukat ovat ja sopivat varmasti vaikka vierassukiksi teillä kyläileville, jos ei käyttäjää ole jo löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle nuo on kyllä sopivat, joten jäävät minulle, kun on tuota tunnearvoa.

   Poista
 3. Arvokkaat sukat, tunteet ja käytetty aika sekä naisenergia huomioiden! Joskus neuloja kehittelee istuvia varsia, tuli mieleeni tuosta muutoksesta varressa. Hyvä lanka ei pilaannu, vaikka joutuukin odottamaan kaapissa 10 vuotta ja lopputulos on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Raili on kehitellyt istuvia sukanvarsia. Lisätyillä silmukkamäärillä sukista olisi tullut kokoa kanootti.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.