sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Peltipullaa

Meillä on kesäkuun alussa valmistujaisjuhlat, joihin suunnittelen kovasti tarjoilua. Eilen teimme kokeeksi pullaa pellillä. Tämä on kyllä todella herkullista ja helppo tehdä. Tällä reptillä saa nopeasti herkullista pullaa suuremmallekin porukalle, kun taikina taputellaan uunipannuun ja leikataan paistamisen jälkeen annospaloiksi. Kun leivotaan juhliin, pitää hioa vielä pullan ulkonäköä. Tämän koepullan leivoin 11- vuotiaan poikani kanssa ja hänen täytteenlevityksensä oli... hmm... melko vauhdikasta. Täältä löytyy ohje ja kauniimpia kuvia valmiista pullasta.



10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä!
    Mun herkuton huhtikuu sai onnettoman päätöksen (en ole vielä kirjoittanut siitä "virallista" tunnustusta), mutta otin sen takaisin toukokuun ekalla viikolla ja kuluneena viikonloppuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikai sattunut mitään ikävää, esim. riesan kanssa?

      Poista
    2. Ei mitään ikävää, kiitos huolenpidosta. Lääkkeen vahvuudennosto vain aiheutti taas pahoinvointia ja oli sellainen olo, että "pääasia kun jotain saa kurkustaan alas"
      Yritin kyllä parhaani :D

      Poista
    3. Eli syytämme sittenkin riesaa... Toivottavasti olosi helpottui!

      Poista
  2. slurps, ihanan näköistä herkkua :P
    Onneksi on sokerit minimissään, niin ei tule itse syötyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin söin vain pari palaa vietettyäni herkuttoman huhtikuun. Loput on pakkasessa.

      Poista
  3. Itse leivottu pulla on hyvää ja tuoksuu ihanalta. Mukavaa, että poika pääsee leipomaan ja käsityön jälki kuuluukin näkyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika ei itse tykkää täytteestä. Hänelle piti leikata pelkkää pullaosuutta täytekohtien välistä.

      Poista
  4. Tuo näyttää hyvältä! Pitää testata.

    VastaaPoista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.