maanantai 23. lokakuuta 2017

Kirjoja

Minulla on käytössäni Celianet- kirjasto ja sen noin 40. 000 kirjaa. Kuuntelen äänikirjoja kännykälläni iltaisin sängyssä. Jos et tiedä, mikä Celianet on, lue lisää tästä. Minä pystyn kyllä lukemaan tavallista kirjaa istuen kirja sylissä, pöydällä tai sylitarjottimellani. Mutta kun minä haluan lukea kirjaa sängyssä. Se on vaikeaa. En löydä millään hyvää asentoa kirjan kanssa, vieläpä niin, että kirja olisi sopivalla lukuetäisyydellä silmistäni. Joten äänikirja on mainio ratkaisu, kun sitä voin kuunnella missä tahansa asennossa.

Anna- Leena Härkösen kirjasta Valomerkki tykkäsin. Härkönen osaa käsitellä vakavaa aihetta huumorin keinoin. Kirjassa on monia hauskoja sanoja ja sanontoja. Olisi pitänyt kirjoittaa ne muistiin.Eilisiltana aloin kuunnella Laura Honkasalon kirjaa Pöytä yhdelle. Alku vaikuttaa lupaavalta.


Olisi mukava kuulla, mikä kirja sinulla on yöpöydälläsi.

20 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä viimeisiä vetelee uusintaluvussa Kate Jacobsin Lankakaupan tytär (lukeminen ei tarvitse aivoja eli ei haittaa vaikka nukahdan kun luen...) ja seuraavana on vuorossa Miika Nousiaisen Juurihoito.
  Juurihoidon ostin viime viikolla reissulukemiseksi, mutta enpä ehtinyt sitä lukea, kun illat meni istuessa hotellin aulassa ja seurustellessa muiden kanssa.

  Täytyy kokeilla, josko saisin tuon Celian toimimaan omassakin puhelimessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankakauppa- kirjat olen lukenut kaikki kolme ja ne minulla on omassa kirjahyllyssäni. Juurihoitoa en ole lukenut vielä. Tykkäsin Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisesta. Täytyypä ottaa Juurihoito lukujonoon. Kiitti vinkistä!
   Celian käyttö vaatii tunnukset, jotka saat, kun otat yhteyttä omaan kirjastoosi.

   Poista
  2. Celian tunnukset mulla on, mutta olin käyttänyt sitä vain tietokoneella.
   Latasin sen eilen (sinun vinkistä) myös puhelimeen ja sain sen toimimaan.
   Silloin kun hain nuo tunnukset meidän kirjastosta (meillä oli vähän mutkia matkassa meidän lähikirjaston remontin takia enkä laiskana ja saamattomana ja kun ei ollut kiire, viitsinyt käydä kaupungissa pääkirjastossa), oli jotain puhetta, että puhelimen kanssa voi olla jotain ongelmia tuon Celian kanssa. Mutta sovelluksen lataaminen puhelimelle onnistui ihan hyvin ja tunnuksetkin sinne puhelinsovellukseen oli jo valmiina olemassa sähköpostissa - tällä kertaa kaikki siis meni kuin Strömsössä :D
   Mulla on siellä nyt meidän lukupiirin kirja Kupoli, kirjoittaja Pekka Matilainen.

   Poista
  3. Kiva kuulla, että kännykkään sovelluksen lataus onnistui hyvin. Kännykällä on näppärä kuunnella kirjoja ja kuulokkeillakin kuuntelu onnistuu.
   Kun minä otin Celian käyttöön, sovin kirjastomme pomon kanssa kahdenkesken ajan. Sain opastuksen Celian käyttöön kädestäpitäen. Tosin perehdyttäjäni olisi tarvinnut opastusta netin, kännykän ja tietokoneen käyttöön...

   Poista
  4. Minäkin sain opastuksen Celian käytössä tietokoneen kanssa, mutta kännykän osuus jäi - koko Celian kanssa oli näet käynyt niin, että meidän kirjaston virkailijat oli saaneet siihen koulutuksen ja omat tunnukset keväällä, sitten meidän kirjasto menikin kiinne remontin takia ja he kiertelivät pitkin poikin kaupunkia eri kirjastoissa ja hups: kun kukaan ei kysellyt koko Celiasta mitään, heidän omat tunnuksensa vanhenivat. Sitten heidän piti saada itselleen uudet tunnukset ja ennen kuin ne tulivat ja he saivat ne kokeiltua ja toimimaan yms. niin siinä meni jonkun aikaa. Ja kun sain ajan itselleni tunnusten luomiseen ja opastukseen niin totesin, että katsotaan sitä kännykkäähommaa joskus toiste :)
   Mutta kun sinä siitä kännykän käytöstä puhuit, niin päätin rohkeasti vaan kokeilla itse.
   Meidän kirjaston hlökunta on tosi mukavaa ja auttavaista, siitä ei tuo Celian käyttöönotto ollut kiinni.

   Poista
  5. Sehän on upeaa, kun saa ihan omalla pähkäilyllä jonkun homman toimimaan. Hienoa Pöllö! Saat olla ylpeä itsestäsi.
   Meidänkin kirjaston tytöt ovat tosi mukavia ja ystävällisiä. Nyt vaan kävi niin hassusti, että asiakkaaksi sattui oikea tietsikkanero... heh hee... no niin varmaan!

   Poista
 2. Minä en oikein ole tykästynyt äänikirjoihin, sillä minun tarkkaavaisuuteni ei riitä niiden kuunteluun, vaan ajatukset lähtevät jonnekin ihan muualle ;) Yöpöydällä on tällä hetkellä Steampunk-antologia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun piti googlettaa Steampunk. Oli minulle ihan uusi ja outo termi.
   Celiassa voi ajastaa unikytkimen, jolloin kirjan lukeminen loppuu automaattisesti vaikka puolen tunnin kuluttua.

   Poista
  2. Ymmärrän Sagankin pointin :) Itse tykkään äänikirjoista, kun samalla voi tehdä käsitöitä - ja puoliso voi katsella telkkarista mitä haluaa eikä itseä häiritse tv:n möly :D
   Celiassahan ainakin voi palata taaksepäin; itselläkin on ongelmia keskittymisen kanssa ja joskus on palattava takaisinpäin "tämän kohdan muistan, jatketaanpa tästä" Sama ongelma on painetuissa kirjoissa :)
   Steampunk on uusi ja outo termi minullekin - taas uusi sana meidän sanakirjaan ;)

   Poista
  3. Minulla taas kuuntelussa haittaa nukahtaminen sängyssä. Tähän tuo helpotusta uniajasti ja tarvittaessa taaksepäin kelaus.

   Poista
 3. Luin juuri Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia, tykkäsin. Nyt on luennassa dekkari Timo Sandberg: Pahan morsian, jännä! Lukeminen on mukavaa ja kilpailee neulomisen kanssa vapaa-ajastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjaa voi kuunnella samalla, kun neuloo.
   Kiitti kirjavinkeistä! Olen saanut teiltä kommentoijilta jo monta kirjaa odottamaan lukulistalleni.

   Poista
 4. Äänikrjat voisikin olla nyt hyvä juttu, kun olen päässyt telkkarista irti. Lukeminen jää nykyisin tosi vähiin. Ties miten pitkään olen nyt lukenut tuota Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa. Tuntuu, että aika menee ihan muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitkin kuunnella äänikirjoja samalla, kun puuhailet muuta. Kirjastostakin voi lainata äänikirjoja.

   Poista
 5. Kuulostaa hyvältä! Itse koen olevani niin visuaalinen, että tarvitsen sen näkökokemuksen myös. En kuuntele radiota ja nykyään harvemmin musiikkiakaan. Jos katselen televisiota, neulon tai virkkaan samalla. Kirjoja tykkään lukea nojatuolissa istuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä kirja sinulla on nyt luettavana tai mitä kirjaa suosittelet? Kerään hyvien kirjojen listaa itselleni.

   Poista
 6. Mulla on nyt Karin Slaughterin Hyvä tytär odottamassa. Jännitystä mutta myös romantiikkaa.. Tai ainakin muissa Slaughterin kirjoissa on ollut. Jonot Eija Piekkarin uutuutta, Musta matkalaukku. Selin on jännäri, tapahtuu Lahti-Hollola-alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kirsi! Täytyypä katsoa, löytyykö noita kirjoja Celiasta.

   Poista
 7. Leon Uris - Harmageddon. Kirja berliinistä toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta. Kaameaa faktaa, fiktiivinen tarina. Lähes ahdistavan totuudellinen.

  Lisään sut blogiluetteloon, kivoja tekstejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni tuossa sanoo lukeneensa kirjan. Taitaa olla minun makuuni liian ahdistava.
   Kiva kuulla, että haluat lukea minun jorinoitani.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.