perjantai 26. tammikuuta 2018

Käsityökahvilassa

Viime sunnuntaina meillä oli kevään eka oman kylän käsityökahvila. Pieneksi tuntuu kutistuvan osallistujien määrä. Nyt meitä oli paikalla viisi naista virkkaamassa valeampiaispesiä. Minä virkkasin viime keväänä seitsemän valeampiaispesää. Nyt virkkasin vain yhden, jonka olen luvannut mökkiläisille pörriäisten estoksi. Alakuvassa oleva virkkaamani valeampiaispesä on minun tämän vuoden ensimmäinen valmistunut käsityö. Se on oikea jämien jämätyö. Lankana on mikä lie jämälanka ja täytteenä käytin parittomia sukkia. 6. 0 mm: n virkkuukoukulla virkkasin.

Nyt on työnalla keskeneräiset käsityöni. Tavoitteeni on nollata keskeneräiset käsityöt, joko tekemällä ne valmiiksi, purkamalla tai muuten poistamalla keskeneräisten kopasta.8 kommenttia:

 1. Onkohan tämä "keskeneräisten käsitöiden valmiiksi tekeminen" vähän sama kuin joillakin näin vuoden alussa "tipaton tammikuu"?
  Aamupalan jälkeen kun AM oli lähtenyt tapaamaan ystäväänsä, vaihdoin lakanat ja siinä samalla mietin, että ottaisinko tuolta hyllystä jonkun Niina Laitisen sukkaohjeet ja aloittaisin jotkut kivat sukat..Tai kun Su'en lapasista jäi sinistä ja valkoisista lankaa, tekisinkö mökkisukat...
  "EI, nyt pysyt erossa niistä ohjeista! Virkkaat sen huivin valmiiksi, ja teet ne sormikkaat ennen kuin on TAAS kesä ja sitten on ne ristipistot - just eilen aloitit uuden pöllöristipistotyön ja sitten on ja sitten..."
  Oli oikeasti pakko pitää itselle kunnon puhuttelu :D :D
  Kun pitäisi varmaan tehdä AM:lle se pipokin, se sen langankin osti yhtenä päivänä "ei sillä mikään kiire ole..." No, talvihan kyllä meni jo, että sikäli sillä mikään kiire olekaan, mutta...

  No, uskoin itseäni, en etsinyt uusi ohjeita, mutta - tässä olen. Mitään käsitöitä ole vieläkään tehnyt. Kaikkea muuta taas turannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tekee mieli näin vuodenaluksi saada ns. pöytä puhtaaksi vanhoista, keskeneräisistä käsitöistä. Tuleekohan tämä tavoite koskaan toteutumaan? Lisäksi Ravelryssa on nyt menossa useampikin tempaus ufojen selättämiseksi.
   Minä istuin tänään kampaajan tuolissa. Samalla neuloin ties miten kauan sitten aloittamaani miehen pipoa. Pintaneulekin on jo vaihtunut matkan varrella. Eikä minulla ole popolle käyttäjääkään tiedossa. Lankana pipossa on 7 Veikka, joten on melkoisen piikikäs lanka päässäpidettäväksi.
   Saitkos tänään tartuttua ufoihisi?

   Poista
  2. Enpä ole vieläkään saanut tartuttua - klo on nyt 19.03 :D
   Mutta onhan tässä vielä iltaa aikaa.
   Olen lukenut blogeja kun eilen jäi lukematta kun olin kaupungilla koko iltapäivän, otin muutamia kuvia pöllöistä, AM:n kanssa tehtiin ruokaa kun tuli kotiin, otin kunnon torkut ja nyt on taas AM:n kanssa ihmetelty maailman menoa iltapäivälehdistä, kaikenlaista, huh huh.
   Jos kohta tarttuisi siihen huiviin.

   Poista
  3. Tartu nyt ihmeessä huiviin edes muutaman silmukan verran. Niin ne käsityöt etenee, silmukka kerrallaan. Voit sitten ainakin sanoa edistäneesi sitä.
   Me aletaan kohta koko perhe katsoa eilistä Poliisiopistoa. Tästä on muodostunut jo ihan tapa lauantai- iltoihin. Mies tekee meille wrappeja.

   Poista
  4. Me katsottiin Nanny McPhee ja siinä samalla sain tehtyä pari kerrosta *jes*
   Se on se sama malli, minkä tein jo kerran aikaisemmin äidille. Ei se vielä kovin iso ole, mutta kyllä siinä yhden kerroksen tekemisessä aikaa menee, varsinkin kun lanka on liukuvärjättyä; valkoisesta tummanruskeaan on värit. Tummanruskean kanssa oli vähän haastetta :) Nyt taas helpotti, kun on vaalea väri menossa.

   Nyt käyn tekemässä ihan lyhyen päivityksen eilisestä päivästä; olipa nimittäin "merkillinen" tapaaminen :D

   Poista
  5. Siitä se lähtee. Hyvä sinä! Kun ottaa vaan käsityön tekemiseen, siitä se pikkuhiljaa valmistuu. Valmiista käsityöstä tulee hyvä mieli. Varsinkin jos tekovaihe on ollut takkuinen.

   Poista
 2. Minulla on nyt nuo ystävänpäivänsukat kesken ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan näkeväni kauniit sukkasi valmiina. Eikö sinulla ole muita keskeneräisiä käsitöitä?

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.