torstai 3. syyskuuta 2015

Arm Knitting

Meillä on syksyn ensimmäisessä oman kylän käsityökahvilassa aiheena Arm Knitting eli käsivarsineulonta. Pitihän minun kokeilla sitä etukäteen. Neuloin käsivarsiani puikkoina käyttäen tuubihuivin Novitan Crystalista. Käytin koko  kerän eli 100 grammaa. Vain pienet pätkät katkaisin päättelyn jälkeen. Crystalissa on paljetteja ja mohairia, jotka kumpikin kutittavat kaulaa. Joten tämä tuubihuivi on parempi takin kanssa käytettävänä.Tästä tuli aika pitkä. Ohjeessa käytetään kaksinkertaista lankaa. Minä neuloin langan yksinkertaisena. Tässä kuvassa tuubihuivi on kolminkertaisena tyttäreni kaulassa.Tässä toisessa kuvassa huivi on kaksikerroin tyttäreni kaulassa. Ei ole oikein hyvä kaksin- eikä kolminkertaisena. Pitänee kokeilla tehdä toinen tuubihuivi kaksinkertaisella langalla ja kokonaisuutena vähän lyhyempi huivi. Kiva uusi tekniikka on kyllä käsivarsineulonta. Tyttäreni jo tilasi itselleen tuubihuivin valkeasta langasta. Joulupaketteihinkin ajattelin näitä nopeastivalmistuvia tuubihuiveja kääriä. Ainut hankaluus käsivarsineulonnassa on, että pitäisi neuloa neule valmiiksi yhdellä istumalla, ettei tarvitse ottaa silmukoita pois ranteesta välillä. Kyllähän vessakäynti ja kahvitauko onnistuivat neule käsivarressa roikkuenkin... 
Novita on tehnyt videon käsivarsineulonnasta. Tästä pääset katsomaan videon. Lopuksi pakollinen koirakuva.13 kommenttia:

 1. Kiva huivi on kyllä. Novitalta on sitä uutta muhkulankaa tullu kauppoihin juurikin tätä käsivarsineulontaa varten. Harmi kun värit ovat vähän synkeitä niissä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle viikonloppua! Tokmannilla on sunnuntaihin saakka juuri tuo Pehmo tarjouksessa. Aion hakea tänään muutaman kerän. Tyttäreni toivoo tuubihuivia harmaasta Pehmosta.

   Poista
 2. Kaunis huivi. Pyörittelin tuota lankaa eilen Robbarissa mutta jätin sitten kuitenkin ostamatta. Ostinpa kynsilakkoja koruihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kirsi! Oliko Robbarissa siis Crystalia? Sehän on jo poistunut valikoimasta. Paljonko maksoi? Minä kaivoin tuon kerän lankalaatikostani marinoitumasta.

   Poista
 3. Nyt en muista. Oli paljon paksuja ja pehmeitä lankoja. Crystalia oli jokunen kerä poistokorissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan eipä ollut enää tänään :(

   Poista
  2. Olisitko ostanut, jos olisi vielä ollut? Mä hain perjantaina Tokmannilla 4 kerää Pehmoa käsivarsineulontaan.

   Poista
  3. Olisin ostanut kaikki pois :D

   Poista
  4. Harmi homma! Mitä tästä opimme? Olisi pitänyt ostaa langat heti pois, eikä jäädä miettimään.

   Poista
 4. Kaunis huivi ja IIIHANA tuo viimeinen kuva! Mikset ole aiemmin kertonut että sinulla on blogi! :D Ihana blogi onkin! Jäin seuraamaan tietenkin ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Selina. Lämpimästi tervetuloa! Kyllä mä muistaakseni olen joissa kommentissani sun postauksen maininnut käsityöblogini. Tää blogi on uusi. Vanha käsityöblogini on Novitan Neulomossa.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.