lauantai 12. syyskuuta 2015

Tuubihuivit 2 ja 3


Arm Knitting eli käsivarsineulonta jatkuu. Sain kaksi tuubihuivia valmiiksi ihan päättelyä myöten. Hieno saavutus minulta, jolle päättely on pakkopullaa. Varmasti asiaan vaikutti huominen käsityökahvila, jossa meillä on aiheena tuubihuivi käsivarsineulonnalla.

Sinivalkeaan tuubihuiviin meni lankaa 75 grammaa. Kaivoin langat lankalaatikkoni kätköistä. Novitan Maxi Mohair on jotain ikivanhaa. Sen pariksi löytyi Gedifra Riana Big Color. Tuota jälkimmäistä oli vain 48 grammaa, joten huivista tuli liian lyhyt.


 Tässä kuvassa huivi on yksinkerroin kaulassa.
 Toisessa kuvassa huivi on kaksinkerroin kaulassa.Toinen huivi onnistui parhaiten näistä kolmesta neulomastani tuubihuivista. Mallasimme sitä tyttäreni kanssa kesken neulonnan kaulaan, että tulee varmasti oikean pituinen. Lankana tässä on joku vanha Novitan Jumbo Soft, jonka myös löysin lankalaatikostani marinoitumasta. Lankaa sain tähän upotettua 177 grammaa.


Huivi on kuvissa tyttäreni kaulassa kaksinkerroin ja on kyllä just passelin pituinen. Lahjaksi tätä tuubihuivia en voi antaa kenellekkään. Langassa oli muutamia kuluneita kohtia. Eivät haittaa käyttöä, mutta eivät ole nätin näköisiä. Eli omaa kaulaani tulee tämä huivi lämmittämään tulevana talvena.Vanhimman tyttäreni muutettua jo viime marraskuussa omilleen, tehtiin nyt vihdoinkin tyhjilleen jääneestä makuuhuoneesta minulle oma huone. Mieheni on maalannut käsityö- / askarteluhuoneeni ja nyt Ikeasta ostetut kalusteet on koottu. Vielä pitää ostaa kunnon työskentelyvalot työpöydän yläpuolelle. Nyt olen jo saanut laitella tavaroitani huoneessa paikoilleen. Kummasti muihin huoneisiin tuli avaraa ja siistiä, kun lankani ja keskeneräiset käsityöni ovat poissa nurkista. Samalla olen käynyt kaikki tarvikkeeni läpi rankalla kädellä. Ihan kaikkea ei tarvitse säästää, vaikka tuntuukin, että sille voi vielä joskus tulla käyttöä. Esittelen oman huoneeni blogissa, kunhan se on ihan valmis. Sain toisen oman huoneen 47- vuotiaana. Eka oma huone minulla oli lapsuudenkodissani. Olen onnellinen omasta huoneestani.
6 kommenttia:

 1. Kivoja huiveja. Tykkään kovasti töissä tuubihuiveista, huivin päät eivät roiku tiellä, kun auttelee lapsia.
  Tämä on mulla vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin tekemään. On kivaa, helppoa ja nopsaan saa valmista kaulaan. Mä kokeilen nyt hapsulankaa kaksinkertaisena.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pituus on sopiva vain valkeassa huivissa, valitettavasti.

   Poista
 3. Kivat huivit. Olispa kiva saaha ihan oma huone. Tai toisaalta mitäpä minä sillä tekisin, enhän kerkiäs siellä kumminkaan olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole ainakaan vielä paljoakaan huoneessani oleskellut. Mutta onpahan kaikki käsityö- ja askartelutarvikkeet yhdessä paikassa.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.