keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Jauhoton suklaakakku

Viime viikon maanantaina kävin juttelemassa ravitsemuksesta Akun kanssa. Aku on perehtynyt neurologisten sairauksien ruokavalioon. Yksi asia, josta juttelimme paljon on vilja. Minulla on monta sairautta, MS- tauti, migreeni, atooppinen iho, heinäallergia, joiden hoitoon suositellaan viljojen välttämistä. Mitään vaivoja minulle ei ole koskaan tullut viljoista. Sovin Akun kanssa, että kokeilen olla kolme viikkoa kokonaan ilman kaikkia viljoja. Kolmen viikon kuluttua syön viljaa ja sitten katsotaan, miten se vaikuttaa vointiini. Tuloksen perusteella voin sitten päättää, haluanko jatkossa syödä viljaa vai en.
Normaalisti syön aina aamuisin lautasellisen kaurapuuroa kera 10 graman vehnälesettä vatsantoiminnan turvaamiseksi. Viljattomaan ruokavalioon ei kuulu kaurapuuro eikä vehnälese. No mitäs minä sitten syön? Sain hyvän idean: viiliä! No eihän meillä tietenkään ole viiliä. Söin sitten ekana viljattomana aamunani rahkaa ja pakastemarjoja. Nyt on jo tullut todettua hyviksi aamupaloiksi viili ja mehukeitto sekä kanamunat eri muodoissaan.
Hyvin meni koko viime viikko lauantai- iltaan sakka. Silloin leivoimme lasten kanssa tämän vuoden ekat joulutortut. Kun olin syönyt hyvällä halulla kaksi joulutorttua, iski tajuntaani tieto, että joulutortussa on vehnää. Ei auttanut muu, kuin aloittaa sunnuntai- aamusta uusi kolme viikkoinen ilman viljaa.
Tänään sain vieraakseni Terhin. Olemme nettiystäviä, eli olemme löytäneet toisemme netistä. Olemme sähköpostitelleet ahkerasti viime kesästä lähtien ja tänään saimme mahdollisuuden tavata livenä ekan kerran. Olen aivan innoissani. Harvemmin enää tässä iässä saa uusia ystäviä. Oli mukava päivä yhdessä. Juttua riitti ja koirat nauttivat Terhin huomiosta. Varsinkin Nita liimautui kiinni Terhiin nauttimaan rapsuttavista käsistä. Kiitos vielä Terhi aivan mahtavasta vierailustasi!
Tapaamiseemme kuului tottakai kahvittelua ja syötävän piti tietenkin olla viljaton. Löysin Kotiliesi- lehdestä ohjeen jauhottomaan suklaakakkuun, joka nautitaan vadelmien ja kermavaahdon kera.





Kakun ulkonäkö nyt on mitä on, mutta maku on sitäkin herkullisempi. Tämä ei ole todellakaan mikään kevytversio, vaan voita ja suklaata on käytetty reilusti. Mutta hei, tätähän voi syödä hyvällä omallatunnolla, kun kakku on viljaton.


Yritin etsiä ohjetta Kotilieden nettisivuilta linkatakseni sen tähän. En löytänyt, joten ohessa ohje kännykkäkameralla lehdestä räpsistynä.

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta kakulta. Ihanat kynnet olet tuonne aikaisemmin postannut ja mukavia Halloween juttujakin viettänyt.en ole jostain syystä saanut aikaiseksi kommentoida vaikka lukenut olen kaikki postauksesi.
    Mukavaa viikonjatkoa. Toivottavasti saat pakettisi viikonloppuun mennessä, pidetään peukkuja postille.

    #sny22

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain eilen emolta pakettitunnuksen ja avustajani hakee marraskuun paketin tänään. Nyt mua jänskättää.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää ja ihana lukea että sinäkin olet löytänyt netistä ystävän! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on vähän liiankin hyvää, kun on oikea kaloripommi. Olen saanut netistä muutamia ystäviä, mutta vain Terhin olen tavannut livenä. Ai niin, olen tavannut Novitan Neulomolaisia käsityökahvilassa.

      Poista
  3. Ihana tapaaminen <3

    Ja luoja, mikä kaloripommi tosiaan :). Resepti otettava kyllä ylös. Tosin en ole leipomassa ihan heti :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata suklaakakkua. Itse mietin, että pähkinät sopisivat hyvin tähän ohjeeseen. Ensi viikolla meille tulee vieraita. Ajattelin tarjota suklaakakkua pähkinöillä höystettynä.

      Poista
  4. Kiitos itsellesi, oli tosi mukava rupatella ihan livenä. Se kakku oli aivan mahtavan hyvää, taatusti jokaisen kalorin arvoista! Rapsuja koirille.
    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Laitan sulle kuvia sähköpostilla pikapuoliin.

      Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.