torstai 30. kesäkuuta 2016

Tiskikukka


Salainen neuleystäväni Anne antoi minulle kesäkuun paketissa jo aloittamansa neuleen sekä langan ja puikot työn loppuusaattamiseksi.. Eilen sain neulottua Tiskikukan valmiiksi. Saumat yhdistin ohjeesta poiketen virkkaamalla. Lankana tässä on Novita Puuvillabambu, joka kului 27 grammaa. Neuloin 3. 00 mm bambupuikoilla. Ohje on Lankahelvetti - blogista. Kiva ja nopea pikkutyö, joka lähtee tänään Siljaa ilahduttamaan. Olen joskus aiemmin näitä tehnyt. Tiskikukka oli joskus Käsityökahvilassamme aiheena.

8 kommenttia:

 1. kaunis tiskikukkanen. Hempeän värinen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kukkanen, raaskiiko tiskikukkana käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Silja raaskii. Äidilleni olen tehnyt monta erilaista tiskirättiä. Ne on aina pöydillä maljakoiden tai tuikkukippojen alla.

   Poista
  2. Vanhemmilla naisilla on ollut tapana käyttää virkattuja tai neulottuja pikkuliinoja. Tuohan käy juuri sellaisesta, kuten äidilläsi. Meidän mummolla oli isot varastot pikkuliinoja.

   Poista
  3. Minullekin on kertynyt perintönä saatuna paljon pikkuliinoja. En osaa niitä käyttää. Ei meillä ole edes mitään koriste- esineitä pölyä keräämässä. Just keräsin pikkuliinoja kaapista aikomuksena laittaa ne myyntiin huutikseen.

   Poista
  4. Niillä on varmasti ostajia. Monet tuunaajat etsivät niitä kirpparilta.

   Poista
  5. Osa liinoista on sellaisia, missä on kangas keskellä ja sen reunalla pitsiä.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.