lauantai 28. huhtikuuta 2018

Huivi valkolakkiselle tytölle


Tänään päättelin Heidi Alanderin suunnitteleman Nurmilintu- huivin. Huivi on menossa uudelle ylioppilalle lahjaksi. Valmis huivi painaa 98 grammaa.

Lankana on käsinvärjätty Kiukkusukka värissä April Likes Blue. Halusin neuloa langan kokonaan huiviin, joten päättelykerroksen neuloin jollain varastostani löytyneellä valkoisella langalla.

Puikkoina käytin ChiaoGoon 100 cm pyöröpuikkoa koossa 3. 5 mm. ChiaoGoot on nyt mun ihan ykköslempparipuikot. Silmukat vaan soljuu puikoilla. Luistaa hyvin, eikä puikon ja kaapelin liitoskohta jumita yhtään. Puikkojen terävät kärjet ovat parhaimmillaan huivienneulontaan pitseineen.

Nurmilintu on oikea klassikkomalli, jonka jokainen neuloja on jo neulonut. Minä en. Tämä on eka nurmilintuni. Tekisi mieli aloittaa heti toinen, mutta ehkä maltan nyt mieleni. Ensi perjantaina 4. 5 alkaa KAL eli yhteisneulonta, jossa neulotaan Villapesupinnat- niminen huivi. Siihen on suunnitelmissani neuloa salaiselta neuleystävältäni saamani Arwetat.


6 kommenttia:

 1. Ihana väri ja kaunis huivi kaikkineen!
  Minä oon varmaan se viimeinen, joka ei ole tuota Nurmilintua neulonut, joten se on varmaan sitten syksyllä ohjelmistossa :)

  Noista puikoistakaan en ole koskaan kuullut - uusi tuttavuus sekin, joka tarvinnee sitten viimeistään tuon Nurmilinnun kohdalla testata.
  (Puikkoja kun ei ennestään olekaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittu! Syksyllä menetät kaksi neitsyyttäsi samalla kertaa, kun neulot ChiaoGoon pyöröpuikoilla Nurmilintu- huivin. Mä pidän mielessä ja muistutan sua.

   Poista
  2. O-ou... Taas menin avaamaan suuni ajattelematta :)
   Mihinkähän mä laittaisin nuo ylös, että muistaisin sen itsekin.
   Mulle tulee kiireinen talvi, kun pitäisi ne kaikki Niina Laitisen sukatkin tehdä, joista mulla on ohjeet :D

   Poista
  3. Mulla on tässä blogissa välilehti, missä mulla on muistissa käsitöitä, joita haluan tehdä.

   Poista
  4. Mä tein Google Driven ihan oman tiedoston sitä varten - tosin tuo blogin välilehtikin olisi ihan hyvä idea, sieltä voisi ehkä joku löytää vinkin kun etsii itselleen tekemistä.
   Kiitos vinkistä, kun ei hölmö taas tajunnut.
   (Kohta sulla on välilehti "Muistuta Pöllöä näistä asioista :D )

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.