torstai 20. lokakuuta 2016

Postijuttuja

Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa on kädentaitotila, joka on meikäläisen taivas. Tila on täynnä käsityö- ja askartelumateriaalia. Joka paikassa on toinen toistaan ihananpia malleja, mitä kaikkea voi tehdä. On kirjoja ja lehtiä. Koko paikka pursuaa ideoita kättentöistä. Lisäksi paikalla on päivittäin kaksi vapaa- ajanohjaajaa neuvomassa ja opastamassa kuntoutujia. Ohjaajat myös auttavat kaikessa. Vaikka kuntoutuja ei sairautensa takia voisi itse tehdä mitään, ohjaajat tekevät hänen kanssaan ihania juttuja.
Taas tuli näperrettyä vaikka ja mitä. Ihan kaikkia en voi vielä esitellä, mutta jotain kuitenkin. Perheeni vieraili minua ilahduttamassa kahtena sunnuntaina. Silloin myös lapset pääsivät toteuttamaan itseään.

Vanhasta kirjasta tein taittelemalla korttitelineen. Koristelin telineen jouluisilla koristeilla. Ajattelin telinettä joulukorttien pidikkeeksi, jos nyt sitten posti tuo tänä vuonna meille joulukortteja.
Poissaoloni aikana postilaatikkoon oli kolahtanut kiva kortti minua ilahduttamaan. Kiitos PossuMunkki !

Ätini toivoi synttärilahjaksi kahta pyöreää pikkuliinaa keittiönsä ikkunalaudalle kukkaruukkujen alle. Virkkasin kolme liinaa, kun lankaa riitti... melkein. Kolmannen liinan vikalla kierroksella jouduin turvautumaan eriväriseen lankaan noin 10 sentin matkalla. Lankana näissä on jämälangoistani kaivettu merseroitu puuvillalanka, jota kului yhteensä 42 grammaa. Käytin virkkuukoukkua 3. 0 mm.

6 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo kirjasta tehty korttiteline :)
  Ja nuo pikkuliinat ovat ihania! Voi kun vuorokauteen saisi lisää tunteja - tänään juuri töissä Aan kanssa puhuimme, että josko tunnit voisi tuplata, niin ehtisi tehdä edes puolet kaikesta siitä ihanasta mitä tekisi mieli tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin lisää tunteja vuorokauteen, kiitos! On niin paljon kaikkea kivaa, mitä haluaisin tehdä. Nukkuakin pitäisi enemmän.

   Poista
 2. Somat liinat ja niin kaunis tapa käyttää jämälangat. Tuollainen askartelutila ja siellä ohjaajat kuulostaa todella mukavalta.Mitä toivot marraskuun paketilta?t. SNY

  VastaaPoista
 3. kaunis korttiteline!
  Ihania liinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniin korttitelineen olet sinäkin tehnyt. Mitä sinun telineessäsi on sivuissa se hopeinen nauha?

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.