tiistai 5. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Vuosi vaihtui ja sen kunniaksi monissa blogeissa on kerrottu vuodelle 2016 tehtyjä lupauksia. Minä en perinteiseen tapaani luvannut mitään ihmeellistä, mutta muutama asia vaatii kuitenkin erikoishuomiotani. Järjestelin välipäivinä lankani hienoon järjestykseen uuden karheaan ompeluhuoneeseeni. Totesin, ettei minun tarvitse todellakaan ostaa uutta lankaa. Näin ollen langanostolakkoni jatkuu tänäkin vuonna, jo kolmatta vuotta putkeen. Toki voin ostaa lankaa, kun sitä oikeasti tarvitsen, eikä varastostani löydy sopivaa lankaa. Muille ostan toki lankaa, esim. salaiselle neuleystävälleni.

Toinen toimenpiteitä vaativa asia on painoni. Kun liikuntani rajoittuu lähes pelkästään kahteen viikkotuntiin fysioterapiaa, on pakko miettiä, mitä suuhunsa pistää. Pyörätuolissaistuminen ja herkuttelu on huono yhdistelmä. Ei muuta, kuin Kiloklubi käyttöön ja merkitsemään jokainen suupala ja kulaus muistiin. Sama homma oli myös viime vuoden alkajaisiksi. Miksi sitten taas? Painonpudotus on minulle helppoa, mutta tavoitepainon pitäminen mahdotonta.

Mihin asioihin te muut toivotte muutosta vuonna 2016?


Käsitöitä minulla on kesken taas vaikka kuinka monta. Mitään en ole saanut valmiiksi vielä tänä vuonna. Kun järjestelin lankojani, löysin jotain vanhaa Novitan Papagena- lankaa kuusi 50 gramman kerää, kolme kerää kumpaakin väriä. Olen saanut nämä vuosia sitten ystävältäni. Lanka on 100 % akryyliä. Ihanan tuntuista lankaa virkata.




Kaksi Simpukkahuivia suunnittelin virkkaavani langoista. Kerällä lanka näyttää hyvältä Simpukkahuiviin, mutta ei värit valmiissa huivissa vaihdu kauniisti.




36 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tuo simpukkahuivi! Mullakin on tuota Papagenalankaa, en vaan ole vielä keksinyt mitä siitä tekisin; olen niin perinteisten sukkien ja lapasten tekijä, etten oikein osaa tehdä mitään muuta vaikka ohjeita on pilvin pimein hyllyt ja netti täynnä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta värit eivät asetu kivasti tällä langalla Simpukkahuiviin. Hyvä tietää, että sulla on tätä lankaa jouten, jos mulla loppuu lanka kesken. Vai minkä väristä lankaa sulla on?

      Poista
  2. Minä sinut tuolta klubista johuomasinkin, kun aktivoiduin oman projektini kanssa. Käyn kommentoimassa jossain vaiheessa, jos haluat sielläkin olevaa sivupersoonaani moikata. minulla näitä persoonia riittää ;)
    Siis paino ja kunto on toiveena tällekin vuodelle ja lupauksiakin kotitarpeiksi. Minusta on niin kivaa tuo suunnittelu, siksi lupailen kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Treffataan ihmeessä Kiloklubissakin. Minkä niminen sivupersoona olet siellä? Sinulla on todellakin lupauksia kotitarpeiksi. Mielenkiinnolla seuraan projektiesi edistymistä.

      Poista
  3. Mun lupaus on se, että jatkan viime tammikuussa aloittamaani herkutonta elämää. Painoa on tippunut mutta sitä on vielä liikaa.
    Työkaveri aloitti myös, joten voimme tsempata toisiamme.
    Onnea sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystytkö olemaan koko vuoden ilman herkkuja? Mulla ei kyllä onnistu. Tsemppiä herkuttomaan elämään?

      Poista
    2. 18.1 aloitin viime vuonna. Sen jälkeen herkut on olleet 2dl vaniljajäätelöä uusien mansikoiden kanssa, kaksi kourallista sipsiä ja muutama Alku- karkki joulupukilta Mäntsälässä.
      Makeaa ei tee mieli enää.
      Leivästä ja pastasta pitäisi pystyä vähentämään.

      Poista
    3. Hatunnosto sulle! Mä rajoitin viime vuonna herkut viikonloppuihin. Mutta kyllä mä viikolla unelmoin herkuista ja odotin viikonloppuja. Taisi sitten viikonloppuisin mennä liikaa Noitapillejä, kun ei painoni juurikaan tippunut. Noitapillit on mun ykkösherkku. Kuinka monta kiloa sulta lähti pelkällä herkuttomuudella?

      Poista
    4. 16 kg, nyt kokonaispudotus 19kg vajaassa vuodessa. Hitaasti mutta varmasti.
      Vaatekaapissa paljon vääränkokoisia vaatteita mutta tärkeintä on epämääräisten suolisto-oireiden häviäminen.

      Poista
    5. Upea pudotus! Noin iso pudotus pelkällä herkuttomuudella?

      Poista
    6. Juu, mutta sitten kun ei syö makeaa, ei tee mieli mitään rasvastakaan. Tai ainakin mulle kävi niin.
      Saatoin joskus illalla syödä lihapiirakoita ja nakkeja. Niitä ei tee enää mieli.
      Pari kertaa ollaan tilattu pitsat kotiin, kun lapsi on ollut lomalla.
      Se makean poisjättäminen (mun tapauksessa irtokarkit ja jäätelö) oli sellainen käynnistäjä muutenkin terveellisempään ruokaan. Suosittelen!!
      Neulomossahan me aloitimme sen tempauksen :)

      Poista
    7. Luinkin ihan mielenkiinnosta sitä Neulomon keskusteluketjua aiheesta. Tekeekö sun mieli sitten suolaista?

      Poista
    8. Ei tee mitenkään ihmeemmin. Pullan ja kakkujen sijaan oon aina mieluummin ottanut jotain suolasta kahvileipää.

      Poista
    9. Kumpa munkaan ei tekis mieli mitään kaloripitoista. Mutta kyllä vaan tekee. Mä oon kauhee tiukkis, kun jotain päätän. Eli mulla toimii parhaiten joku tiukka sääntö.

      Poista
    10. Sittenhän sun on helppo päättää, että jätät kaiken sokerin pois... siis sellaisen syötävän, mihin on sokeria lisätty.
      Herkkuhetkiin sokeroimatonta mehukeittoa ja rahkaa, toimii ainakin minulla.

      Poista
    11. Niimpä! En nyt ainakaan ole syönyt karkkia enkä juonut alkoholia tänä vuonna. Mieheni veljen tyttären synttäreillä söin yhden palan tiikerikakkua, kun sankaritar oli sen itse leiponut. Viikossa on painoni tippunut 3, 8 kiloa.

      Poista
  4. Ei mee tasan onnen lahjat! Te tuskailette ylipainon kanssa ja minä alipainon. Kävin jopa maanantaina lääkärissä kun paino vaan tippuu koko ajan vaikka söisin mitä. Ongelma on lähinnä siinä etten voi syödä paljoa kerrallaan monien mahaleikkausten takia. No syömäni ruokamäärä ei riitä kulutukseeni. Lääkärissä käynnin lopputulos on että oon reilun 20e köyhempi. Ehken häntä vähän huvitti koko asia. Todellakaan tämä alipainoisuus ei ole mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö lääkäri tosiaankaan keksinyt mitään keinoa alipainoisuuteesi korjaamiseen? Eihän se ole terveellistä. Ja jos paino vaan jatkaa laskuaan, niin mitäs sitten?

      Poista
    2. Eihän edes yrittänyt. Sanoi vaan että jos vielä paino laskee, mietitään sitten. Hänen mielestä en ole kuin lievästi alipainoinen. No, kuka nyt mitenkin sen lievän ajattelee, olen 162cm pitkä ja painan nyt 47kg. Viimeseen kahteen kuukauteen paino on tullut alas 2kg. Kaipa se on vaan yritettävä päästä toiselle lääkärille.

      Poista
    3. Silloin, kun sairastuin MS- tautiin, painoni laski 54 kiloon. Olen 164 cm pitkä. Silloin lääkäri sanoi, ettei paino saa yhtään laskea siitä alemmas.

      Poista
    4. Olisko mahdollista, että saisit ajan ravitsemusterapeutille? Mun kaveri sai koska hänen laihdutuskuuri meni yli ja paino ei pysynyt tasaisena normaalipainoisia vaan putosi koko ajan.

      Poista
    5. Loistava idea! Pyydä Mummo omasta terveyskeskuksesta aika ravitsemusterapeutille.

      Poista
    6. Yritin saaha uutta lääkäri aikaa, oma hoitaja oli sitä mieltä etten tartte kun yksi lääkäri on todennu ettei ole mitään tarvetta huolestua. Pitänee oottaa huhtikuulle kun on seuraava reumalla käynti kysissä. Ihmetyttää vaan tällänen, asia vois hoitua halvemmalla omassa tk.ssa, kun nyt pitää turvautua kalliimpaan vaihtoehtoon. Eihän se mulle tule sen kalliimmaksi, mutta ainahan se kunnan pussissa on erikoissairaanhoito kalliimpaa.

      Poista
    7. No johan nyt on taas ihme homma. Olisko nää hallituksen säästöt purreet ihan todenteolla? Oletko kysynyt aikaa ravitsemusterapeutille?

      Poista
    8. Eikö nuo liene tehny seurakunnan yhteistyö sopimuksen, kummallakii riittää asiakkaita. En ole kysyny, pitää vielä yrittää sinne päästä.

      Poista
    9. Kysy ihmeessä! Näin maallikkona tuntuu, että sieltä voisit saada apua.

      Poista
  5. Niinhän sanoi kysin reumalääkärikin ja käski mennä tuohon meijän arvuutuskeskukseen. No, nyt on käyty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla painonlaskun aiheutti täydellinen ruokahalun puute. Eikö sinulla auta, jos syöt runsaskalorisia ruokia sen vähän, minkä syöt?

      Poista
    2. Kun vielä tietäs mitkä on runsaskalorisia ruokia. Meillä syödään tavallista kotiruokaa.

      Poista
    3. Lotraat reilusti kermaa ja voita omaa annokseesi. Kahvin kanssa joku herkku hyvällä omallatunnolla.

      Poista
    4. Kyllähän kerma ja voilla tehty aina on hyvää. Olispa hyvä syy käydä leipomo Puustellista hakemassa muksantteja = rasvassa paistettu kroisantti jossa sisällä hilloo ja jotain kermavaahtoa tai muuta vastaavaa. Kaiken kruunuksi se on pyöritelty sokerissa. Vähä munkin ja kroisantin yhdistelmä :).

      Poista
    5. Kuulostaa tosi hyvältä. Maistuis mullekin.

      Poista
  6. Lavis on siis lavatanssijumppaa eli opetellaan perustanssien askeleita yksin. Ekalla kerralla oli humppaa, jenkkaa, tangoa, rumbaa, rockia ja valssia. Askeleista tulee jotain kuvioita, muunnelmia ja mukana on käsiliikkeitä. Syke nousi ja mukavasti aika sujui. Minä myös tykkään tanssia, joten ei haittaa, jos opin askeleita. Voisin ehkä joskus mennä norkoomaan tanssilavalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli olin oikeilla jäljillä, kun arvelin laviksen olevan lavatanssia. Mutta siis ilman paria ja jumppaa myös. Selvä homma!

      Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.