sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Lankajuttuja

Lankapaasto päättyi huhtikuun loppuu. Minun langaankulutukseni oli aika surkeaa. Lankavarastoni väheni vain 664 grammalla kolmen kuukauden aikana. Mutta tavoitteeni täyttyi siltä osin, etten ostanut tuona aikana itselleni yhtään uutta lankaa. Tästä asiasta olen enemmän kuin tyytyväinen.Tästä on hyvä jatkaa langanostolakkoani, joka jatkuu jo kolmatta vuotta perätysten. Toki voin ostaa lankaa, jos sille on oikeasti tarvetta. En osta lankaa lisää vain siksi, kun on niin halpaa ja ihanaa lankaa.Eilen minulle kotiutui minulle uutta lankaa, kun autoin tätiäni hädässä. Nämä tädilleni tarpeettomat langat ovat lähinnä ohuita puuvillalankoja, Kalalankaa ym. virkkauslankoja.


Sain myös tädiltäni sukuni kapiokirstun meille hoitoon, kun tätini ei voi valitettavasti pitää tätä hänelle rakasta arkkua. Isäni ja tätini isä, jota minä en ole koskaan tavannut, on tehnyt arkun vaimolleen Vapulle, eli minun mummolleni. Taiteilija A. Sneck on maalannut ja koristellut arkun kukkasin. Hänen signeerauksensa löytyy arkusta. Mikä parasta: saan arkkuun paljon lankaa mahtumaan säilytykseen.


13 kommenttia:

 1. Oi, aivan ihana arkku! Todella kaunis kaikin puolin!

  Minua niin harmittaa, kun lapsuuden kodissani, pieni mökki, joka jäi vanhempien avioerossa isälleni, ollut arkku on mennyt vuosien saatossa niin huonoon kuntoon, ettei sitä taida enää taitavinkaan entisöijä saada kunnostettua. Täytyisi käydä katsomassa. Isä on luultavasti säilyttänyt siellä autonosia silloin kun se on vielä ollut ehjänä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin arkku on kokenut kovia. Ennenkuin tätini sai äitinsä arkun se on ollut jossain romuvaraston perukoilla. Tätini on puhdistanut sen. Hän on raaputtanut maalipinnasta mm. betoniroiskeita.

   Poista
 2. Ihana arkku. Sehän onkin hyvä piilo lankavarastoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, arkkuun mahtuu tosi paljon lankaa. Ensin voi laittaa pohjalle ja sen päälle tulee puulaatikko, jonka voi täyttää ihan arkun kanteen saakka. Lankoja on helpompi ottaa laatikon kanssa.

   Poista
 3. siis aivan ihana arkku!

  Hyvinhän paasto on sujunut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aivan rakastunut arkkuun. Täytyy raivata sille paraatipaikka olkkariin.
   Paaston tärkein tavoite toteutui: en ostanut lankaa.

   Poista
 4. Hyvä tulos Lankapaastolla. Arkku on oikea aarre ja nyt se pääsee arvoiseensa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupasin ottaa arkun meille hoitoon. Jos tädilleni tai hänen tyttärelleen tulee mahdollisuus ottaa kirstu luokseen, annan sen ilolla.

   Poista
 5. Hieno kapiokirstu!
  Ja onnea hienosta lankapaastosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Langankulutukseni oli kyllä onnetonta, mutta oli kiva tempaus.

   Poista
 6. Kaunis upea kapio arkku, kyllä tuollaisen mielellään ottaa vaivoikseen. Ei nyt näytä pakkasta tulevan, joten uusiksi tuumittu paketti alkaa olla koottuna. Ensi viikolla voit alkaa odottamaan.... Snysi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kiitos pakkasia enää. Ihanaa, kun on jotain mukavaa, mitä odottaa.

   Poista
  2. Juu, ei kiitos pakkasia enää. Ihanaa, kun on jotain mukavaa, mitä odottaa.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.