torstai 9. kesäkuuta 2016

Virkattu tiskirättiTämän tiskirätin ohje on Novitan kesä 2014- lehdessä. Ohjeen mukainen rätti oli mielestäni liian pieni, joten virkkasin lopuksi vielä yhden pylväskerroksen. Virkkasin 3. 50 mm virkkuukoukulla. Lankana tässä on Hjerte Garnin Blend bamboo. Ohjeen mukaan rättiin tarvitaan Novitan Bambu- lankaa 50 grammaa. Minulla lankaa kului vain 21 grammaa, vaikka tein lopuksi ylimääräisen pylväskerroksen. Voiko eri lanka vaikuttaa noin paljon? Tämän tiskirätin saa fysioterapeuttini jäädessään Juhannukselta kesälomalle.

12 kommenttia:

 1. Kaunis! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on kaunis malli. Kiitos samoin ihanaa viikonloppua sinulle! Ai juu, huomenna on Pornaisissa kesätori. Oletko tulossa?

   Poista
  2. Hei, en ole tulossa huomenna. On ollut niin epävakaista, etten ole suunnitellut mitään huomiseksi.
   Se langankulutuksen ero taitaa johtua siitä, että Novitan Bambun kerä on 50 grammaa. Kirjoneuleissa on samanlaisia eroja, kun tarve ilmoitetaan täysien kerien painon mukaan. Ja koko kerää ei kuitenkaan tarvita.

   Poista
  3. Juu, huonoa säätä on luvattu huomiseksi. Silloin on torilla ostajiakin vähän.
   Blend bamboonkin täysi kerä painaa 50 grammaa. Ilmeisesti langankulutus on ilmoitettu: yksi täysi kerä.

   Poista
 2. Olet taitava:) Sopisiko klo 15.30 ??? 14.6 Ja Mäntsälän runda Munken? Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En kyllä tunne itseäni mitenkään erityisen taitavaksi. Tiskirättiäkin virkatessani jouduin kokoajan seuraamaan mallikaaviota tarkasti.
   Tiistaina 14. 6 klo 15. 30 sopii. Nähdään silloin! Nyt mua jänskättää.

   Poista
 3. Kyllä vähän vähän tai oikeastaan paljon jänskättää... Tiistaina nähdään:) Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovin, että taksi hakee minut klo 15 kotoa. Että voi olla, etten ole paikalla ihan tasan puolelta. Sinä tunnistat minut Marimekon unikoin koristellusta pyörrätuolista ja punaisista hiuksista. Mutta miten minä tunnistan sinut?

   Poista
 4. Hmm, mitenköhän tunnistaisit, mukanani on kantamuksia ja jos ja kun ennen sinua ennätän paikalle otan pöydän ja ryhdyn neulomaan tai virkkaamaan;). Tänään siis tavataan, ja saat paketin ja paljastuksen! Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin sinä odotat siellä minua, joten voit huikata minulle. Koko SNY- leikki on jännää, mutta tää on kyllä kaiken huippu.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.