torstai 8. helmikuuta 2018

MToto Overalls

Aloitin näiden vauvan pöksyjen neulomisen 6. 9. 2016 ja ne valmistuivat eilen 7. 2. 2018. En edes tiedä, miksi housut ovat unohtuneet keskeneräisten koriin. Sanni Koivumäen suomenkielinen ohje on hyvinkirjoitettu. Ohje on ilmaiseksi saatavilla Ravelrystä. Tykkäsin neuloa lankaa. Teeteen Helmi on sileää ja pehmeää 100 % merinovillaa. Valmiit housut painavat 80 grammaa. Napeiksi valitsin puiset sydännapit, jotka minulle lähetti Hepon viime syksyn salainen  neuleystävä kierroksella. Ajattelin, että housut sopivat sekä tytölle, että pojalle. Ehkä näille housuille joskus tulee joku käyttäjä. Valitsin ohjeen pienimmän koon eli 56 cm. Puikkoina käytin Knit Pro Zingejä 2. 5 mm, pyöröjä ja sukkapuikkoja.


Tein vähän omia modauksia näihin pöksyihin:
Ohjeen mukaiset lahjeresorit ovat 3 cm pituiset. Minä tein pitemmät. Kun vauva on ihan pieni, resorit voivat olla kaksinkerroin taitettuna. Kun vauva kasvaa, resorit voi suoristaa. Minun lahkeistani tuli vahingossa erimittaiset. Korjasin asian neulomalla toisen lahkeen resorin pidemmäksi. Toisessa kuvassa lahkeet näyttävät erimittaisilta, mutta ne ovat kyllä nyt yhtä pitkät.
Ohjeenmukaiset henkselit ovat 6 cm pitkät. Minä neuloin 10 cm pitkät henkselit. Henkselit reunustin virkkaamalla kiinteitäsilmukoita, jotta reunat olisivat siistimmän näköiset.

Osallistuin näillä housuilla Ravelryssa Maikin kontin ufoKALiin. Siinä saa pisteitä sitä enemmän, mitä kauemmin neule on ollut keskeneräisenä. Pisteitä saa yhden per kuukausi. Maksimissaan voi kuitenkin saada 30 pistettä/ käsityö. Jos nyt laskin oikein, saan MToto- housuistani 17 pistettä.

10 kommenttia:

 1. Voi kiitos Susanna - kun noita keskeneräisiä ei juurikaan ole, nuo tuli kuin tilauksesta ja kun ohjekin on vielä ilmainen :)
  Lankaakin taitaa olla riittävästi, sopivan väristä, oli tulija sitten tyttö tai poika...
  Serkku saa vaimonsa kanssa vauvan ihan pian, laskettu aika on meidän kihlajaispäivä 4.3. eli aikaa on ruhtinaallisesti.
  Jos ei sullakaan mennyt noiden tekemisessä tuon kauempaa, niin äkkiäkös minä nuo valmiiksi teen ;)
  Aina voi yrittää ja aina joku jossain saa vauvan, jos ei nuo ehdi tulevalle vauvalle ajoissa :)

  Ovat tosi suloiset haalarit ja ihanan väriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista itsellesi, Pöllöseni!
   Oikeasti pöksyt ovat ihan nopsat neuloa. Sinä neulot ne hetkessä. Minulla on vaan tullut jotain muka kiinnostavampaa väliin. Ja voithan valita puikoillesi isomman koon, niin sinulla on enemmän aikaa. Ohjeen suurin koko on 80 cm, eli noin 1- vuotiaan koko.
   Jään odottamaan, että näen sinun neulomasi MTotot.

   Poista
  2. Pitäisi pistää tämä kone nyt pois ja tehdä tuo AM:n pipo valmiiksi (se olisi tämän illan juttu, ei kestäisi kauaa), niin voisin ottaa vaikka sitten nuo puikoille.

   Poista
  3. No niin, hopi hopi! Pois koneelta ja AMn pipo valmiiksi, ennenkuin talvi väistyy kokonaan kevään tieltä.

   Poista
 2. Onpa somat housut. Nämä pysyvät hyvin jalassa ja mahtuvat kauan, tai ainakin 6 kk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emäntä! Pöksyt ovat lähes vastasyntyneen vauvan kokoa, joten toivon niiden mahtuvan vauvan päälle hieman pidempään.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.