tiistai 19. kesäkuuta 2018

12 kysymystä kesästä

Helvetinpöllö haastoi minua blogissaan vastaamaan 12 kysymykseen kesästä. Tässsäpä tulee minun mietteeni:

1. Lippis vai lierihattu Ei oikein kumpikaan, kun hiukset litistyy ikävästi. Jos laitan jonkun päähineen päähäni, on sitä sitten pidettävä loppupäivä, kun MS- lääkkeeni ohentamat hiukseni liimaantuvat päähäni pannukakuksi. Mieluiten käytän ohutta puuvillapipoa, jos jotain on pakko käyttää. Puuvillapipo pelastaa "bad hair day": nä.

2. Pehmis vai jäätelöpallo Ehdottomasti pehmis! Ihan perinteinen vanilia on parasta, mansikkakin menee, mutta suklaapehmis on pahaa.

3. Herneet vai mansikat Tykkään kyllä kummistakin, mutta valitsen kuitenkin mansikat. Tarvitseeko tätä edes perustella mitenkään?

4. Palju vai järvivesi Paljusta minulla ei ole kokemusta, vaikka se tuntuu olevan nykyisin oikein muoti- ilmiö. Se olisi kyllä hauskat kotivideot- materiaalia, kun minua yritettäisiin saada pyörätuolista paljuun. Tarvittaisiin nosturi. Valitsen siis järviveden, vaikka järvessäkään en ole käynyt vuosiin. Mutta järvenrannalla olen kyllä ollut, viimeksi viime viikonloppuna Iso- Roineen rannalla.

5. Grilliherkut vai kesäkeitto Valitsen grilliherkut. En syö punaista lihaa, enkä oikein tykkää lihattomista makkaroista. Kalkkuna-, tofu- yms. makkarat ovat jotenkin tiiviitä. Grillattu maissi ja kala, vaikkapa lohinyytit, sekä grillatut kasvikset ovat herkullisia. Nyt tuli nälkä.

6. Mökki vai teltta Ehdottomasti mökki ja mieluiten kaikilla mukavuuksilla. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän innostun mistään alkeellisista oloista. Tietysti sairautenikin on tässä suurena vaikuttimena. Pyörätuolilla on haastavaa päästä ulkohuussiin... teltasta puhumattakaan.

7. Varjo vai auringonpaiste Varjo! Ihosyöpä ei houkuttele ja yksi MS- taudin oireista on olematon lämmönsieto. Tulen kuumassa huonovointiseksi ja voimattomaksi. Jaloista katoaa viimeinenkin toiminta. Lisäksi kuuma turvottaa ja turvotus heikentää liikkumistani entisestään.

8. Kesäsade vai kesätuuli Tästä on vaikea sanoa mitään varmaa mielipidettä. Kesäsade on toiveissani luonnon kannalta. Täksi päiväksi on luvattu vihdoinkin kunnon sadetta. Sitä tässä odottelen visusti sisätiloissa. Kesäsateen kevyesti ripsiessä on ihan ok olla ulkona. Mutta rankkasateella olen kyllä mielummin sisätiloissa. Ja on kyllä kurjaa, jos vaikkapa kahden viikon mökkilomallamme sataa useampi päivä putkeen.
Kesätuuli sitten... hellepäivänä vilvoittava kesätuuli helpottaa oloani ulkona. Toisaalta tuuli on aika petollinen. Auringossaolo ei tunnun kuumalta ja äkkiä huomaakin käsivarsien ihon palaneen. Toukokuun hellepäivänä olin ulkona avustajani kanssa pihahommissa. Aurinko porotti kuumasti, mutta tuuli viilensi oloa. Olin ulkona ihan hyvävointinen. Kun tulimme sisälle, tulinkin heikkovointiseksi. Auringonpaiste ulkona oli kuitenkin minulle liikaa. Onneksi viileässäolo, vaatteiden vähentäminen, lepäily ja kylmä juoma jääpaloilla kohentavat oloani.

9. Lavatanssit vai festarit No festarit tietenkin! Olenkohan edes ollut koskaan lavatansseissa niin, että olisin tanssinut. Nyt ei tule kyllä mieleen yhtään lavatanssikokemusta. Lavatansseissa olen kyllä muuten ollut. Festarit on kivat. Harmi, ettei Porvoo Pop Festiä järjestetä tänä vuonna. Jos jotain hyvää pitää kaivaa vaikeavammaisuudesta ja pyöriksessäistumisesta, niin se, että moniin tapahtumiin on varattu pyörisläisille loistavat paikat. Minä maksan lipustani eläkeläishinnan ja avustaja pääsee mukaani ilmaiseksi. Joten kaksi ihmistä yhdellä eläkeläislipulla. Jihuu!

10. Roadtrip vai riippumatto Roadtrip, koska se on minulle helposti mahdollinen. Riippumatossakin olisi kiva loikoilla, mutta siihenmeneminen ja poispääseminen olisi aika haastavaa. Meillä on omalla pihalla riippumatto, mutta se ei todellakaan ole minua varten.

11. Hiirenkorvat vai syreenintuoksu Näistä tykkään kummastavin. Valitettavasti näistä kummastakin saa nauttia vain pienen hetkisen vuodessa. Joka kevät yritän päästä näkemään juuri sen ohikiitävän hetken, kun koivun turvonneesta silmusta työntyy esiin jotain hennon vihreää. En tiedä, onko sen hetken bongaaminen edes mahdollista. Aina koivut onnistuvat yllättämään minut. Valitsen siis hiirenkorvat.

12. Mato- onki vai golf- maila Golfia  en ole koskaan kokeillut. Vain mini- golfia olen pelannut. Sekin on aika haastavaa pyörätuolista käsin. Ongellakaan en ole ollut vuosiin, mutta valitsen kuitenkin mato- ongen.Nyt sataa ja ihan kunnolla!!!

8 kommenttia:

 1. Meillä nyt tuuli riehuu. Luulin kommentoineeni aiemminkin, mutta miten lie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit nyt kommentin vierailustasi.
   Meilläkin tuulee, muttei niin paljon, kuin eilen. Eilen oikein myrskysi.

   Poista
 2. Olin eilen illalla äidillä odottamassa siskon perhettä tulevaksi ja siellä oli lyhyt mutta jämäkkä ukkoskuuro!
  Ja viime viikolla sain kokea oikein kunnon ukkosen vuosiin - ai että nautin siitä jyrinästä ja paukkeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole vielä kertaakaan tänäkesänä ukkostanut kunnolla, eikä kyllä oikein mitenkään.
   Joko keksit, miksei bloggeri ilmoita uusista kommenteista sähköpostiin?

   Poista
 3. Kiitos niin somasta ja kauniisti pakatusta postista! Annoit kyllä suloisen haasteen, miten käyttää nuo napit? Aion ottaa haasteen vastaan ja käyttää ne... Suloista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä jos kuka keksit napeille hyvän loppusijoituspaikan. Odotan näkeväni, mitä kivaa keksit.

   Poista
 4. kiitos ihanasta kirjepaketista. Olet söpö!

  VastaaPoista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.