keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Haaste

Kuten olen jo kertonut, osallistun Seijasiskon järjestämään Lankapaastoon. Tuosta oikealta sivupalkista voit lukea lisää tästä tempauksesta. Seijasisko haastoi meidät paastoajat tekemään sytomyssyjä ja villasukkia Oys: n keräykseen, joka on käynnissä ympäri vuoden. Tästä pääset lukemaan lisää haasteesta. Minäkin lupauduin kantamaan korteni kekoon ja tänään sain paketin matkaan Seijasiskolle.


Elämäni ensimmäisen Sytomyssyn virkkasin nelosen virkkuukoukulla. Langan kaivoin varastostani, kuten kunnon lankapaastoajan kuuluukin. Langassa ei ole enää vyötettä, joten en tiedä siitä sen tarkemmin. Puhdasta puuvillaa lanka ei ainakaan ole, mutta se on pehmoista, eikä kutita yhtään. Joten eiköhän se sovi tarkoitukseensa arkaa päänahkaa suojaamaan. Lankaa tähän kului vaivaiset 43 grammaa. Työlästä oli kyllä virkata tätä. Virkkasin, purkasin, virkkasin, purkasin ja virkkasin. Tarkotus oli tehdä miehen päähän sopiva myssy. Myssystä tuli kokoajan ihan hervoton, vaikka noudatin tarkasti ohjetta . Mieheni sanoin: " Ei kellään miehellä oo noin isoa päätä". Samassa ajassa olisin virkannut ainakin kolme myssyä. Mutta nyt se on valmis ja matkalla Seijasiskolle, joka toimittaa sen keräykseen.


Oys: n keräykseen lähti myös nämä villasukat miehen kokoa. Olen tehnyt nämä toissakesänä. Ohje on Novitan. Näissä neulottiin varret ensin poikittain. Ei oo mun juttu tää tekniikka, mutta tulipahan kokeiltua kerran. Lanka on 7 Veikkaa ja sitä kului 175 grammaa.


Henkilökohtainen avustajani on ahkera ja taitava neuloja. Hän lahjoitti keräykseen nämä neulomansa villasukat.

6 kommenttia:

 1. Sytomyssyjä tahtoisin neuloa minäkin, mutta kun en ole varma noista omista langoistani, niin en ole vielä siihen ryhtynyt. Täytyisi tehdä inventaario, taas kerran, ja selvittää mitkä langoista olisi sopivia sytomyssyihin. Sekä selvittää, ottaako meidän sairaala vastaan myssyjä vai pitääkö ne lähettää jonnekin muualle (ei ole ongelma!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sairaalat, jotka hoitaa syöpäsairaita, ottavat vastaan sytomyssyjä. Noista linkeistä löytyy ohjeet lankasuosituksiin. Linkeistä löydät myös monta erilaista sytomyssyohjetta. Hieno homma, kun tahdot olla mukana tekemässä hyvää. Rohkeasti vaan sytomyssyilemään! Siitä saa hyvän mielen.

   Poista
 2. Hienoja töitä hyvään tarkoitukseen. Tuollaisten siniturkoosien sukkien mallilla tehtyjen tekoa olen itsekin suunnitellut, mutta vielä en oo tehny. Ois vähän erilaiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne erilaiset. Kannaattaa kyllä kokeilla. Ei ollut mun juttu, että nää yhdet sukat tällä tekniikalla riitti mulle.

   Poista
 3. Sytomyssyihin on neulottu/virkattu lämpimiä ajatuksia, uskoa,toivoa ja lähimmäisen lähettämää voimaa. SeijaSisko blogissaan antaa tosi hyvät vinkit näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri SeijaSisko lupasi uuden virkattavan sytomyssymallin, Almamyssyn. Se minun täytyy ehdottomasti kokeilla tehdä. Eli elämäni toinen sytomyssy.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.