sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Virkattu talo

Perjantaina kävin Keravalla katsomassa virkattua taloa. Talo on ollut paljon esillä julkisuudessa, joten moni on varmasti nähnyt kuvia talosta. Mutta olihan se hienoa kokea talo itse. Keravan taidemuseon järjestämällä tempauksella halutaan kunnioittaa muunmuassa naisten näkymättömäksi jäävää työtä. Virkkaustaiteilija Agata Oleksiak toteutti tempauksen satakunnan vapaaehtoisen virkkaajan kanssa. Talon peittämiseen kului akryylilankaa kaikkiaan 90 kiloa. 400 ruutuvirkkauskuvion virkkaamisessa on taiteilijan arvion mukaan kulunut noin 7000- 8000 silmukkaa. "Olemme niinkuin silmukat kudoksessa, yhdessä vahvempia. Jos yksi silmukka karkaa, koko rakennelma pettää."Tänään olin syksyn ensimmäisessä oman kylän käsityökahvilassa. Askartelinmm heijastinkoruja kierrätysmateriaaleista. Meitä oli paikalla vaain seitsemän naista, mutta kaikki olivat tosi ahkeria.

Alimmassa kuvassa näette minun aikaansaannokseni.


8 kommenttia:

 1. Aika hieno tuo virkattu tuo talo, vaikka... en minä kyllä ehkä tuollaisessa asuisi :)
  Ihania heijastimia olette tehneet - heijastimet on tosi tärkeä asia nyt kun syksy tulee.
  Tuo sinun tekemä siiliheijastin on tosi symppis <3
  Ihania ovat kaikki, mutta siili pisti heti silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon sisällä on galleria Alli, eli taidenäyttely. Virkkaukset puretaan marraskuussa.
   Saatiin kivasti uusi elämä vanhoille mainosheijastimille. Minunkin suosikki on siiliheijastin.

   Poista
 2. Ihana talo. Pitäisi... näitä pitäisi kohteita riittää, mutta eipähän tule ideoista puute, jos jää tyhjää aikaa. Hienoja myös heijastimet ja nuo Porvoon kuvat.Ja syyskynnet oli huiput!

  VastaaPoista
 3. Hieno on pitsillä päällystetty talo. En ole nähnyt livenä, kuvia vain.
  Heijastintuunailut ovat hauskoja! Niitä pitäisi kokeilla itsekin, mainosheijastimia on jossakin kätköissä.
  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Kirsi! Minä olen monesti miettinyt, mitä tekisin noille kaikille vanhoille mainosheijastimille. Nyt ne saivat uuden elämän.

   Poista
 4. Taitavia virkkaajia kaikki talon tekijät. Taitavia värkkääjiä on myös heijastinkorujen tekijät. Nyt onkin oikea aika ottaa heijastin käyttöön. Turvallisia ulkoiluja! t. SNY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelin puhelimessa yhden vapaaehtoisen virkkaajan kanssa. Hän oli virkannut yhtä palaa viikon. Palan virkattuaan hän huomasi siinä virheen ja purkasi koko palan. Uuden palan hän virkkasi viidessä päivässä, mutta se jäi ainoaksi hänen virkkaamakseen palaksi.
   Turvallista ulkoilua sinullekin SNYni!

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.