maanantai 8. toukokuuta 2017

Ampiaspesiä

Käsitöidentekijöiden keskuudessa tuntuu nyt kevään myötä olevan ihan buumi virkata ampiaspesiä. Virkattu ampiaispesä ripustetaan vaikka räystääseen ja se karkottaa kuulemma oikeat pörisijät tehokkaasti. Ampiaiset luulevat, että paikalle on jo ehtinyt joku toinen yhdyskunta tehdä pesän. Niinpä ne menevät jonnekin muualle oman pesänsä rakennuspuuhiin. No tämähän on ihan pakko testata. Virkkasin jämälangoista kutosen virkkuukoukulla kolme pesää. Täytteenä käytin parittomia sukkia. Mieheni ripusti pesät talomme etukuistille, parvekkeelle ja autokatokseen.


Nämä kaksi harmaata pesää alimmassa kuvassa virkkasin fysioterapeuttini taloon ampiaisia torjumaan.

9 kommenttia:

 1. Ilmeisen hyviä selän hierontaan, ainakin koiralle! Hauska mehiläisen torjunta, myrkytön ja muutenkin haitaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minka on linssilude ja on siksi ängennyt mukaan kuvaan.

   Poista
 2. Itsekin lueskellut noista, ja miettinyt, pitäisikö mökille tehdä, mutta vielä ei niin häiritsevästi mehiläisiä ole ollut, niin en ole ruvennut väkertämään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä aiempina kesinä testanneet ainakin kehuvat kovasti, että toimivat loistavasti. Kuulemma feikkipesät toimivat kaikenvärisinäkin.

   Poista
  2. Mulla on ollut myös suunnitelmissa tehdä feikkipesä parvekkeen kulmaan. Siihen yrittää joka kevät tulla ampiaisia. Olen allerginen. Kissat asustavat kaiken kesää parvekkeella ja ovi on ollut auki yötä myöten. Huoltomies on käynyt poistamassa pesänalkuja keväisin.

   Poista
  3. No nyt virkkaat äkkiä pesän parvekkeellesi, ennenkuin ampparit ehtivät aloittaa rakennuspuuhat.

   Poista
  4. Niinpä täytyy tehdä 🐝

   Poista
 3. Voi hyvän tähen!Postilaatikossa oli yllätys tänään <3 kiitos ihan hirmuisesti!!! Piristi kyllä päivää ja auttaa SNY-paketin odottamisessa.
  Minäkin virkkasin mökille pari pesää. Sitä en tiedä mitä ampiaiset tuumaa, mutta itse ainakin hätkähdän joka kerta huussin mennessäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että onnistuin ilahduttamaan sinua.
   Meillä ainakin nuo pesät ovat tepsineet. Tai sitten ampiaisia ei muutenkaa ole mailla halmeilla. Ennen valepesiä niitä kyllä pörräsi ulko- oven luona. Nyt meillä on sitten muurahaisia. No ne on kuitenkin pienempi paha.

   Poista

Avaa rohkeasti sanainen arkkusi. Kommentit piristävä aina päivääni.